NUFFNANG

Friday, 8 November 2013

Jom Potong Kuku mengikut Sunnah...


Assalamualaikum, salam jumaat..

ketika berkursus di INTURA pada awal bulan Mei 2013 lalu, pegawai yang mengendalikan kursus tersebut iaitu En Abu Hassan, ada memberikan sedikit pesanan buat kami. Nyata, tazkirah ringkas selepas waktu maghrib itu memberikan pengetahuan baru buat saya. kalau sebelum ini saya potong kuku ikut suka hati. tapi sekarang saya ikut sunnah. dapat satu pahala. kalau kita potong kuku ikut hari yang di sunnahkan, dapat satu lagi pahala. dah 2 pahala yang kita kumpul. begitulah penerangannya.






sumber gambar: google

sebaik-baiknya, potong lah kuku pada hari khamis dan jumaat :)
hari ni jumaat... jom potong kuku. hee :D



9 comments:

Aefa Aerisya said...

ros.. kalau kaki pun same ye?

roslita thalib said...

aefa,, kalau kaki lain sikit

Sally Samsaiman said...

sally pun dah lama ikut lepas nmpk dorang share kat FB..nway, thanks for reminding :)

memmetlenggeng said...

kursus di Intura? selalu apply, tp haram sekali tak pernah dapat

Kesuma Angsana said...

Tq share, adik yg selalu ingatkan KA tntg ini sebab dier ada belajar di sekolah !

Kesuma Angsana said...

Tq share, adik yg selalu ingatkan KA tntg ini sebab dier ada belajar di sekolah !

roslita thalib said...

@memmentlenggeng: kak,, kursus INTURA pun sebab PTM(porgram transformasi minda). hihi. jauh juga nak travel from JB to SP. but,, nice experience :)

roslita thalib said...

@sally: ur welcome dear :)

roslita thalib said...

@KA: oh yeke.. bagusnya adik :)