NUFFNANG

Friday, 11 October 2013

Google Malaysia kena hack??

Ok, malam ni tetibe mood untuk meng'update' blog datang membuak-buak disebabkan perkara yang tidak disangka-sangka. memang tak sangka betul lah.

google malaysia kena hack..... argghhh!!! macam tak percaya. tapi itulah hakikatnya. geram sekejap.

Aku memang pengguna setia google sejak dahulu kala. rasanya kalau tak pakai google untuk search segala bagai yang dikehendaki memang tak sah. bukannya tak ada search engine lain macam internet explorer, yahoo, firefox and bing. tapi entahlah.... perasaan tu tak sama macam guna google. kiranya google ni memang pakcik terbaik untuk diriku ini lah...

sampai ke saat ini pun google malaysia gagal untuk berfungsi. sob sob sob :'(

haa,, tak percaya? silalah  bukak sendiri. memang akan keluar gambar macam kat bawah ini jelah.


menurut sumber dari seorang rakan, katanya memang dari pagi tadi tak boleh access google.com.my
tak tahulah sebab musababnya kena hack. 

harap-harap bangun esok pagi semua benda dah kembali seperti sedia kala. fuh fuh fuh.


2 comments:

Giorgio Izas said...

Google Malaysia jea ke?...
Keji btol la keje2 Hackers ni...

roslita thalib said...

hi giorgio. lama tak bw sebab ros da lama tak aktif. hehe. harap dimaafkan. in sya allah dalam masa terdekat ros terjah blog giorgio ok ;) aah google malaysia je yang kena hack semalam. tapi tadi pagi dah berfungsi semula..