NUFFNANG

Tuesday, 4 June 2013

Ku Setia dengan Nokia

Waktu lunch macam ni patutnya update entry pasal makanan or makan apa or makan kat mana. tapi saya nak update entry pasal hp jugak.. erkk adakah aku nak makan hp waktu ni?? semestinya tidak. hehe.

Sekarang umur dah 22 tahun. start pakai hp umur 14 tahun. tu pun pinjam ayah punya senyap-senyap. hihi. buat main game je pun. bila ayah mintak hp dia, time tu bateri dah kong. lepas tu buat muka tak bersalah. haha. bila kena marah, tadah telinga jela.

masa tu ayah cuma pakai hp ni je. zaman dulu kala, hp macam ni pun dah dikira canggih okehh!


masa umur 16 tahun, sempat kerja part time sekejap time cuti sekolah. jadi part time promoter dekat the store. hasil daripada tu boleh la beli hp sendiri. kononnya nak berlagak dengan kawan-kawan la yang aku ada hp canggih... ciss.. tapi diorang punya lagi canggih daripada aku rupanya.

mampu beli hp NOKIA N-72 jer pun masa tu. sampai sekarang hp ni ada lagi kat rumah. hampir 5 tahun pakai. elok je. cuma bateri je kena tukar baru :)


2012 sampai sekarang, pakai hp NOKIA E-72. beli secondhand je pun. tu pun dah dekat RM600.00. kira mahal la jugak kan. walhal time tu samsung, balckberry dah keluar and lebih canggih. tapi nak NOKIA jugak... hurmmm layankan jelah


tenguk tu.. punya lah setia dengan hp NOKIA ni. walaupun dah tak se-famous hp samsung or blackberry, NOKIA tetap menjadi pujaan hatikuuu. kekeke.

patutnya dah boleh dapat BEST AWARD daripada NOKIA ni di atas kesetiaanku terhadap brand ini dari dulu sampai sekarang. agak-agak NOKIA nak bagi ke tak ea?? hanya mampu berangan jelah. wakakaka.

saya cuma pernah merasa 3 hp ni jelah. yang lain-lain tu pernah belek and tenguk kejap-kejap je. tak mampu nak beli yang mahal-mahal. buat perabis duit je kot. (dah tak ada duit cakap jela kan!)


5 comments:

Kesuma Angsana said...

zaman skang hp yang canggih manggih lagi skang

Arni vanilla said...

Huhu , setianya dia dengan nokia . Saya pon tak setia mana dengan samsung niy haha

roslita thalib said...

@ kesuma angsana: umm itulah da makin canggih sekarang ni. macam2 jnis hp di pasaran kan. rambang mata nak pilih

@arni: hehe sebab kualiti kot tu yang setia dengan Nokia ni...

siti suraya said...

Best pakai Nokia, tapi sebab nak tukar angin, cuba Samsung. Hehe tapi rasanya nak berbalik pada Nokia kot :D

roslita thalib said...

@ suraya: nokia memang selalu terbaik....