NUFFNANG

Tuesday, 7 May 2013

Terima Kasih daun keladi Nabeel Fikree!

Assalam...

guruh, petir berdentam-dentum kat sini (johor bahru). tapi aku tetap gagahkan jua misi mencari dan menjejaki how to redirect old url to a new url...

old url : http://karipapkensar.blogsot.com
new url : http://rozeath.blogspot.com

eceh2..dulu kau juga yang menyibuk nak tukar url segala bagai. sekarang ni rasakan kesusahannya. (memang susah yang amat pun) buahaha. dah kenapa aku gelak sorang2.. erkk???

ok, berbalik pada tajuk di atas... punyalah penat godeh sana sini.. dari satu site ke satu site yang lain. lepas tu bukak search preferences dengan harapan boleh redirect terus ke url baru. tapi hampeh,, tak boleh. pelik jugak kenapa tak boleh kan..



tiba-tiba teingatkan NABEEL. mana tau dia boleh tolong kan... nasib baik ada alamat email kat blog dia. apa lagi, dengan gelojohnya aku anta mesej dekat dia. tup2, tak sampai 10 minit, nabeel da reply balik. cepatnya!!


Nabeel cakap memang tak boleh redirect. so, tak payah susah2 lagi cari kan how to inilah itulah. lega sikit. kalau tak serabut je kepala den ni. xoxo.

kalau anda ada domain sendiri sahaja boleh redirect dari url lama ke url baru. aku ni pakai blogspot.com je. tak yah nak verangan sangat lah nak redirect automatic bagai ni. muehehe.

terima kasih sangat-sangat NABEEL :) salah satu kebaikan blog. boleh jalin silaturrahim walaupun tak pernah jumpa dan saling kenal dalam dunia maya.

blog nabeel sangat kemas, cantik, dan biruuuuuu! my favourite colour tu. tapi purple tetap menjadi pujaan hati. haha


jom terjah blog nabeel! :)


pssttt.. bagi sesiapa yang belum tahu akan kewujudan url baruku,, sila copy & paste, dan tepek kuat2 dalam blog masing2 yer.. hihi. gurau je





2 comments:

Nabeel Fikree said...

Terharunya akak terus mention nabeel dalam blog akak ni. Walaupun bantuan nabeel cuma sekecik cili padi, tapi terasa dihargai. Sepatutnya nabeel kot kena ucap trima kasih kat kak ros!! =)

roslita thalib said...

hargai sangat2 sebab tolong kak ros time susah :) terima kasih n sama2 ;)