NUFFNANG

Saturday, 2 March 2013

Jalan-Jalan Terengganu - Part 2

Assalamualaikum.

Finally, after 1 month... JJT part 2 is coming. muehehehe

Lambat sungguh mengupdate jalan-jalan yang dah hapak berhapuk ni.

tak baca part lagi? tak apa... baca di SINI ok  ^_~

Tanpa membuang masa lagi. Here we go...

Selepas melawat ke Muzium Terengganu... kami berempat ke sini :

1) Masjid Kristal untuk solat zuhur.


alamak.... siapakah gerangan lelaki tu yer? 


subhanallah. cantik sangat :) pertama kali ke sini



2) Masjid Putih untuk solat asar


semua serba putih. cantik dan tenang di sini


sempat bagi ikan-ikan ni makan dulu


panas ke? or tengah bagi tabik. i pun tak sure. bhaha


3) Terengganu Equistrian Resort (TER). 100 M je dari Masjid Putih

ingat nak pergi main bowling yang super exclusive dekat TER. tapi ramai orang. so kami just pusing-pusing area sini. cantik, nyaman n besttt untuk ambil wedding pic :p muehehe

 
nampak tak kat belakang tu ada orang main polo? memang tunggu dia datang dekat baru snap. keke


kuda ni malu-malu bila kena pegang dengan perempuan cantik.
tah2 kuda jantan tak. keke


I? tak berani la nak pegang. ni jela yang mampu :)


adik and kawan2 nya



sesi panjat-memanjat untuk sampai ke puncak. tak tinggi mana pun. tapi sempat jugalah tergelincir.


 4) Masjid Kayu


5) Masjid Hadhari



ok, tamat sudah pengembaraan dan jalan-jalan di terengganu. sangat best. tak puas sebab banyak lagi tempat yang belum di jelajah. insyaallah satu hari nanti akan ke sini lagi. tapi dengan family pula la yerr. hehe

till we meet again :)




bye2!

7 comments:

Kasih Lestari said...

Terengganu tempat lahir ku

Nao Mei said...

Ya Allah memang cantik lah rumah Allah kat sana..salu je tengok kat TV..huhu..nanti kalau gi sna..memang nak singgah situ..Indahnya rumah ALLAH...

jujue lyana said...

cantik sangat . last kite pergi pun 2011 kak ~

yusnita thalib said...

huhuhu...awat letak pic yg muke buruk nie...

Ina ZaLinA said...

best kan blh jalan2..
jom join GA ni
http://inazalina.blogspot.com/2013/02/fabuloous-giveaway.html

Izzat Eshak said...

tak pernah lagi pegi masjid ni
insyaAllah satu hari nak melawat

ps: salam perkenalan =)

roslita thalib said...

memang sangat best dapat berjalan2 ni. tapi ada banyak tempat lagi yang tak sempat disinggah. huhu. sebab kekangan masa...