NUFFNANG

Monday, 18 March 2013

Jalan-jalan cari bag untuk BFF

Assalamualaikum.

Kalau hari ni buat wordless monday boleh tak? kikiki.. sebabnya?

I don't have any idea too merapu meraban dengan ayat gramatis dalam entry kali ini :p

ohh,,, btw.... hari ini ialah hari jadi my bff. not boyfriend forever lah. best friend forever. baru betul :)

hello everyone. say hi to this awesome girl :) 
love u so much Madarita binti Ahmat


Happy 22nd my dear best friend forever and after!

ok, sempena hari jadi beliau, saya dan rakan2 yang lain berpakat untuk hadiahkan beg tangan. tong2 duit pergi beli dekat Jusco taw. punya lah sayang

Kami pun terjah tempat2 ni untuk survey beg yang paling cantik untuk dihadiahkan. 

Esprit, Guess, Mango, Charles & Keith, Primavera, Voir, Padini, Hush Puppies... huhu memang banyak. sampai lenguh kaki den. 

snap2 beberapa gambar beg yang dirasakan cantik dan sesuai. 


VOIR - RM 146.00


VINCI - RM 139.00


SEED- RM 129.00


VINCI - RM 135.00

Memang rambang mata nak pilih sebab semuanya cantik2 belaka. aku pun rasa macam nak borong satu je. muehehehe.

so, lepas buat keputusan yang bernas dan telus akhirnya kami setuju untuk beli beg ini.

tadaaaa.....


SEED - dark blue (dalam pic nampak macam light blue sebab pencahayaan kot)

kenapa pilih beg ni? sebabnya I like this colour. mihmih. bukan I je ok. kawan yang lain pun sama. 

the colour of this bag very striking, cheerful, and very very very suitable for Madarita.

dan yang paling tak disangka, kami dapat 20% dis lagi. fuyooo! memang terbaik lahh.

lepas ni boleh borong bag di Padini banyak2. kikiki. 

hadiah ini akan dihantar by hand oleh saya dan rakan saya tepat pada jam 8.30 malam di hadapan rumah beliau. tunggguuuuu ye sayang!


p/s : wanita dan bag sememangnya tak boleh dipisahkan!



14 comments:

AyueJean AJ said...

Cantiknya...
Best bila dapat hadiah dari kawan2 ni... =D
Mesti dia happy kan....

roslita thalib said...

hehe hope dia pun happy juga terima hadiah ni :)

Kesuma Angsana said...

mesti happy kawan tu ye. Kalau ada BFF yg baik dan best dan satu kepala mmg seronok giler kan

roslita thalib said...

hehe memang seronok KA. lagi2 kalau jumpa setahun sekali. memang berborak tak ingat jam. huhu

Lieya VoN JaY said...

wah cntik! nice choice. ^_^

Asma Azuani said...

cantik sangat henbeg tuh, wane tuh dari jauh dah nampak :) bertuah girlfren dapat hadiah henbeg gojes. hehe

roslita thalib said...

yea,, tak salah buat keputusan la ni :) hihi

roslita thalib said...

kan3. masuk padini je da terjatuh hati dengan bag tu.. ouhhh! macam nak grab satu untuk diri sendiri ja. :)

Noor said...

cantik..sebab beg ni wrna biru..wrna sy tuh..heheh..bertuah la dia..!

Nurmujahidah Ismail said...

wah,, semua bag tu lawa,, pfft,,, jelez,, bile la nak dpat hdiah cntik cenggini jugak,, hehe

Sukma Haron said...

salama perkenalan...cantik beg-beg tu i like it...jom terjah blog saya

http://ceritamayapersada.blogspot.com

intanfirdaus247 said...

Bagusnya...kak intan nak jadi kawan baik ros @ita juga la leh? hehe...
bertuah dapat kawan2 yang baik cenggini..moga persahabatan korang berkekalan hingga ke akhir hayat..ameen

Nor Hanis said...

Nice lah colour bag yg last tu :)

iu-hazirah said...

jom join

http://iu-hazirah.blogspot.com/2013/04/mini-giveaway-topup-by-nabila-izzaty.html

cantik beg :)