NUFFNANG

Thursday, 28 March 2013

Program Tajaan JPA ke luar negara( Jerman, Korea, Jepun, dan Perancis)

Assalamualaikum.

Bagi pelajar-pelajar lepasan SPM 2012 yang mendapat keputusan cemerlang dalam peperiksaan yang lalu boleh lah apply tajaan (biasiswa) daripada JPA ini.

sesiapa yang berangan nak study dan duduk lama-lama di negara orang, macam Farah Lee cepat-cepat lah apply yer... hehe. sambil menyelam minum air :)

masa saya dulu tak berkesempatan untuk mohon mana-mana scholarship. almakulumlah buta IT lagi masa tu. apa pun tak tahu.. dok mengharap kat orang je. huhu.

jadi, jangan sia-siakan kesempatan yang kerajaan telah berikan.

1) click link ini  http://esilav2.jpa.gov.my/

2) scroll dan cari Latihan Sebelum Peperiksaan (LSP)

3) dah jumpa, click link ini http://esilav2.jpa.gov.my/online_progs/epermohonan/index.php?program=JKPJ

4) baca makluman yang tertera di laman

5) baca juga syarat-syarat permohonan di sini http://esilav2.jpa.gov.my/online_progs/epermohonan/syaratPermohonan.php?program=JKPJ&auth=2894

6) kalau berminat dan menepati syarat boleh click panduan memohon di sini http://esilav2.jpa.gov.my/online_progs/epermohonan/panduanMemohon.php?program=JKPJ&auth=4609

permohonan ini baru sahaja dibuka iaitu pada

25.03.2013.(isnin) sehingga 1.04.2013 (isnin)

nasihat saya, rajin-rajinkanlah jari dan tangan anda seminggu ini untuk search scholarship yang anda minat. bersenang-senang dahulu, bersusah-susah kemudian :)

Insyaallah, kalau ada rezeki, dapatlah study di luar negara. besttnyaaa!

tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia siapa yang tahu

good luck adik-adik! :)



Wednesday, 27 March 2013

Wordless Wednesday # 3

selepas 6 tahun...
hari ini berkesempatan untuk merasai kembali kenikmatan makan dalam dulang ramai-ramai 
syookkk woo!


sila abaikan dua tangan di atas ye :P

biasanya kalau time maulidur rasul sahaja dapat makan dalam dulang. 

itu pun masa dekat sekolah agama sahaja lah...




Saturday, 23 March 2013

Mini Giveaway Aisyah Humaira'

Assalamualaikum peeps...

memang tertunggu-tunggu mini giveaway dari aisyah humaira ni :) baru sahaja dilancarkan. jom join ramai-ramai.


click banner untuk join ok!

hanya ikut beberapa langkah mudah dan hadiah menarik bakal menanti anda :)

nak tenguk senarai hadiah? just click di SINI

psttttt.....MINI GIVEAWAY INI BERLANGSUNG DARI 23/3/2013 ~ 31/3/2013




Terpaksa lupakan niat berblogwalking

Sabtu.... bukan senang nak dapat cuti hujung minggu since aku kerja shift.

ingatkan nak bw semua peserta yang join sagmen sama dengan aku. alang-alang tak tau nak buat apa kan...

bulan ini sahaja... 8 segmen telah dijoin! pecah rekod sepanjang berblogging.

tapi.... niat itu terpaksa dilupakan buat sementara waktu kerana tahap kelajuan internet mengalahkan siput dan kura-kura...  huhu.  (maaf ye incik siput dan kura-kura)  nama anda dibawa-bawa dalam entry kali ini.





memang sangat lambat.... why?

limit dah habis..... huhu. 5GB/month. sangat tak cukup owkeeeyyyyyhhhh



Segmen Sabtu by Pn.Qalesyha & Emas Putih


Assalamualaikum

Hari ni nak buat segmen simple yang mana bertujuan untuk mengeratkan silaturahim, menambah follower, meningkatkan pageview, dan lain-lain.. Caranya simple. Dijemput semua join segmen ini.




Syarat
1. Buat entry yang bertajuk Segmen Sabtu by Pn.Qaleshya & Emas Putih
2. Follow blog ini dan blog Emas Putih
3. Like fanpage ini Permata_Hati
4. Copy paste code entry di dalam di bawah ke ruangan HTML post.


Cara nak copy paste coding entry
1. Klik Html , 2. Copy paste coding 3. Tekan compose, Publish

Copypaste coding entry dicetuskan oleh Mialiana.comhttp://www.mialiana.com


5. Done? Hantarkan link anda ke ruangan komen.

Tarikh Segmen bermula 23 Mac 2013/3 Petang sehingga 24 Mac 2013/11:59 malam

Hadiah
Top up RM10 x 1Top Referral 
Top up RM5 x 5 blogger bertuah by random

Segmen Sabtu ini dicetuskan bersama oleh Puan Qalesyha dan Emas Putih

Mudah kan? Sambil bersegmen sambil peluang menang topup. Tak rugi pun join.
Siap tahu tuah anda. Di jemput join semua. Jangan lupa ping entry anda untuk merebut peluang menjadi
top referral. Semoga segmen ini mengeratkan hubungan sesama blogger.

Salam sayang dari Puan Qalesya dan Emas Putih .
Assalamualaikum :)


Umur 4 tahun dah ada girlfriend??

Assalamualaikum. sabtu sudah! weeeehaaaa

cuti sekolah bermula. tapi yang masih di alam persekolahan sahaja lah yang mampu menikmatinya.

yang bekerja pula apa cerita? memang tak ada cuti lah. isnin masuk kerja seperti biasa balik ok! hehe. jangan malas2 (ayat untuk diri sendiri). erkkk

sedang menggodeh laptop sebentar tadi. tiba-tiba muncul pula gambar lama ni. rasanya gambar 4 tahun lepas. memang sangat lama!

adik bongsu dalam keluarga - lelaki - manja - sekarang dah darjah 2 - umur 8 tahun

masa adik umur 4 tahun, kakak-kakak dia suka kacau. kecik-kecik dah ada gf wooo!

ini buktinya....


kawan perempuan pertama



gambar spontan! gatai juga adik aku nooo. huhu

ini cerita dulu. ketika zaman kanak-kanak ribena.. nampak comel dan sweet je. sekarang?

bila jumpa masing-masing dah malu. bercakap pun dah tak.... kekeke

kalau kita usik dia sikit cakap kecik2 dah pandai ada awek... memang betul marah dia. sampai nak bergusti dengan kakak dia sekali.

tapi bagus juga...start dari sekarang kena didik dan ajar tentang hukum hakam ni semua... kalau dah dewasa nanti tak adalah buat perkara yang tak sepatutnya kan. huhu. dahlah adik lelaki satu-satunya. pengarang jantung hati mak dan ayah.






Friday, 22 March 2013

Segmen: Featured Me on Bubbly?


Bloggies... may I catch your attention? ^_^... Segmen ni inspired by Kak Mia Liana sebab... saya gunakan coding HTML sahaja untuk uols join...macam Kak Mia buat... supaya mudah dan senang dan cepat... 

Segmen: Featured Me on Bubbly? adalah 1 segmen di mana ianya merupakan 1 lagi segmen untuk semua blogger blogwalking, follow dan berkenalan sesama kita... Bukan untuk saya sahaja...tapi untuk semua juga... Get to know each other giteww... Jujur ek? Dah join kena blogwalking ke blog peserta2 lain... Hopefully, dapatlah support dan sambutan dari uols... 

Segmen ini bermula dari 5.00 petang 16 Mac 2013 sehingga 5.00 petang 23 Mac 2013. 

Syarat2?
  1. Follow blog Farah's Bubblynotes, Add to Circle Google +Farah Waheda Wahid.
  2. Buat entri bertajuk Segmen: Featured Me on Bubbly?
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste-kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila highlight semua coding, tekan Ctrl + C serentak dan paste ke ruangan HTML anda yer? 
  4. Tinggalkan URL uols dalam kotak komen di bawah. 
Pemilihan Pemenang Segmen:
  1. 10 blog akan dipilih melalui random.org
  2. Pemenang akan menjadi Featured Blogger di Bubblynotes di dalam entri yang akan di-up-kan pada hari Isnin dan Jumaat setiap minggu. 
Jom join? ^_^... I wanna get to know uols better... 

Thursday, 21 March 2013

Jangan bersedih kalau tak dapat banyak 'A'

Assalamualaikum.

Dah tengahari. cepatnya masa berlalu. tup2 result SPM dah terpampang depan mata kan :)

apa yang adik-adik rasa sekarang ni? excited, happy, sedih, kecewa, marah, geram, tak puas hati?

bagi yang dapat 10A+ atau pun yang dapat banyak A mesti la happy kan. penat lelah selama ni berbuah kejayaan yang cemerlang. tahniah saya ucapkan :)

tapi... macam mana pula perasaan adik-adik yang dapat sikit A atau pun tak ada A langsung. mesti rasa sedih dan kecewa kerana keputusan tak semegah yang diharapkan. betul tak? ada sesetengahnya dah berusaha sebaik mungkin, tapi result masih tak memihak pada nya.

saya pernah rasa semua ini, semenjak UPSR, PMR dan STPM.

sedih? memang ye. sebab teringin nak dapat straight A. tapi kesedihan tu tak dibawa sampai berhari-hari  

life must go on!

jangan disebabkan keputusan yang tak berapa cemerlang kita terus lupa apa yang berada di depan...

kehidupan kita tak kan berubah jika bukan kita yang merubahnya


adik-adik perlu bangkit dari realiti ini kerana kehidupan tak selalu indah. banyak liku-liku yang perlu ditempuh. berfikir dengan matang dan buat lah keputusan yang bijaksana agar masa depan tak disia-siakan begitu sahaja

"A" sahaja tidak mampu menjamin kehidupan yang cerah.  dan orang yang tak ada "A" tidak semestinya tidak boleh berjaya.

semua ini bergantung kepada niat kita sendiri. 

jika kita mahu berjaya, kita harus bangkit dari kepompong kesedihan ini


kalau kita berusaha dengan tekun dan selalu mengharap redha daripada ALLAH, insyaallah kejayaan akan menjadi milik kita suatu hari nanti. perjalanan masih jauh. SPM hanya kenangan. masih ada banyak masa untuk memperbaiki diri. mana tahu di alam universiti/kolej/pekerjaan adik-adik akan lebih berjaya?

usaha tangga kejayaan


kalau masih bersedih, ajaklah ibu/ayah/adik/kakak/kawan-kawan untuk pergi berjalan-jalan supaya hati kita tenang. keluarga dan rakan sejati merupakan senjata dalam memberi kekuatan kepada kita.

walau apa pun keputusan yang kita dapat, bergembiralah :) tanamkan azam yang kuat dalam diri untuk berubah pada masa depan. insyaallah, amin :)

jangan pernah berputus asa ye :) gambatte!

p/s : kak ros pun tak dapat semua A masa SPM. Alhamdulillah, 5A sahaja tapi dah cukup menggembirakan :)




Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist


Assalamualaikum...




Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Mac dan April iaitu pencarian bermula dari 19 Mac 2013 hingga 11:59 malam 21 Mac 2013 nanti.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com.
  2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

Harap segmen ni mendapat sambutan.

Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.


.

Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang


Ini adalah segmen pertama dari Belog Cik Kumbang.Tujuan Cik Kumbang buat segmen ini adalah untuk memudahkan Cik Kumbang blogwalking & terjah update terkini blog korang yang join segmen nie.Segmen nie inspired by Mia Liana & Cik Farah,sebab Cik Kumbang menggunakan konsep copy&paste coding HTML sahaja untuk join.Mudah kan?

KENAPA KORANG PERLU JOIN?

SEMUA blogger yang join segmen nie akan dimasukkan ke dalam Blog Khas,Bloglist Cik Kumbang di [SINI] untuk sepanjang tahun 2013 ini.Best kan :) Dan yang paling best, Cik Kumbang akan pilih sekurang-kurangnya 10 blog untuk direview di facebook page Belog Cik Kumbang dan 5 blog untuk direview di Belog Cik Kumbang dengan menggunakan random.org !!! Menarik tak? JOM JOIN !!!

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN

1.Follow Belog Cik Kumbang untuk mengetahui update terkini segmen ini.Klik
2.LIKE Fanpage Belog Cik Kumbang.Klik
3.Buat satu entry dengan tajuk Segmen: Bloglist 2013 Belog Cik Kumbang.
4.Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan publish. Untuk copy sila klik di bahagian coding, kemudian tekan Ctrl+C serentak untuk copy dan akhir sekali paste kan ke ruangan HTML korang.
5. Make sure korang tinggalkan link entri korang tu kat ruangan komen NIE & nyatakan kategori blog korang untuk memudahkan Cik Kumbang letak di Bloglist Cik Kumbang nanti.

TARIKH TAMAT: 20 April 2013.

Wednesday, 20 March 2013

Wordless Wednesday # 2

Assalamulaikum
selamat petang :)


   R - roslita
L - lien

ini bukan TV. tapi ini monitor yang terdapat di pusat bowling. (macam la korang tak tahu) huu

actually,,, ni merupakan kali pertama dapat 3 strike dalam satu game. muehehehe. seumur hidup main bowling,,, memang tak pernah strike. almaklumlah main bowling pun setahun sekali je kan.

happy, and excited. sampai terlompat2 dekat pusat bowling tu. huhu.

nak buat macam mana kan. first time.......




Giveaway By Santai Leeza Sarawak

Assalam...

Segmen kedua untuk disertai pada malam ini:



memang betul nampak kebosanan daku pada malam ini! muehehehe. update entry pasal contest ja kan. takpe, mana tau boleh menang kan. alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan. (eh apa aku merepek tetiba ni)

GA ni baru berlangsung beberapa minit yang lepas. kiranya daku orang paling terawal join la ni ea :)

syarat sangat simple. just follow blog santai leeza dan like fanpage beliau di facebook. haa mudah kan? tak payah nak serabut bagai click sana sini sampai habis loading ke hapa. just nice, simple, dan tak pening kepala.

GA ni cuma berlangsung 8 hari sahaja. so siapa cepat dia dapat.
hadiah-hadiahnya ialah keychain dan fridge magnet.

jangan lupa click banner di atas untuk join ok!

sampai bertemu di segmen-segmen dan GA-GA yang seterusnya..... tataaa~~~





Segmen Jom Pilih Hadiah!

Assalamualaikum.

Tengh-tengah malam buta ni saya join segmen daripada cik nabila biela sebab tak boleh tidur. huhu.


klik banner untuk join!

memang lain daripada yang lain sebab kita boleh pilih sendiri 2 hadiah yang kita idamkan dan nak sangat. wahhhh,,, bestnya!. part2 hadiah ni bagi jela dekat aku semua. apa pun boleh. hehehe

tapi kalau diberi pilihan.... ros nak sangat 2 benda ni

Dress


 Peplum


sangat-sangat cantik :) syarat2 pun tak susah mana. just like and follow je.. senang kan

tarikh tutup segmen ini adalah pada 30/3/2013
masih ada banyak masa untuk join.

jangan lepaskan peluang anda untuk menjadi salah seorang peserta nya ok!


Tuesday, 19 March 2013

Julia Perez dihukum penjara 3 bulan oleh mahkamah Indonesia

google image

Siapa yang tak kenal Julia Perez kan. Artis Indonesia yang selalu buat kontroversi ; gambar seksinya, kisah percintaan yang tak dapat restu family, gaduh dengan artis lain dan macam2 lagi.

Baru-baru ni JUPE(julia perez) pun pernah bikin kontroversi hangat di negara kita dengan mengutuk dan memperlekehkan kualiti drama Malaysia. memang bikin panas sekejap. nasib baik la dia cepat sedar diri dan terus minta maaf. kalau tak,, mahu dia dikerjakan jutaan rakyat negara kita ni. hehe

Semalam, 18/3/2013 JUPE ditangkap dan ditahan oleh polis Indonesia selepas menjadi buruan selama 21 hari.

JUPE dikenakan 3 bulan penjara gara-gara kes pergaduhannya dengan Dewi Persik pada tahun lepas. memang teruk DEPE (Dewi persik) kena belasah. sampai lebam2.



mula-mula diorang ni cuma shooting untuk satu filem. kena lakonkan watak gaduh mulut. tiba-tiba JUPE naik angin and serang DEPE. bertumbuk, bergusti, semua lengkap. memang seram tenguk.

nasib baik la cuma 3 bulan je. kalau 3 tahun macam mana la ye.... huhu. lama tu.

semoga julia perez dapat mengambil iktibar dari kejadian ni.

p/s masa kecil-kecil dulu selalu juga gaduh ngan adik. tapi gaduh-gaduh manja jer la.






Monday, 18 March 2013

Akhirnya akaun ChurpChurp bertelur juga!

Assalamualaikum.

belum sempat makan sebab ter 'excited' lebih nak update blog :)

pssttt.....

akaun ChurpChurp saya dah bertelur.... kikiki.

dulu ada RM 0.00 je sebab tak tahu apakah fungsi sebenar bird comel di bawah. daftar je sebab orang lain ada. so aku pun kena ada sekali la. buahahaha.


bulan lepas punya lah google sana sini macam mana nak earn melalui ChurpChurp ni. akhirnya berjaya juga melepasi tahap kekosongan dalam akaun. kekeke.


walaupun tak banyak mana. cuma RM2.20 je. tapi boleh la untuk cubaan pertama kan. bak kata pepatah 

"sikit-sikit, lama-lama jadi bukit"

mana tahu kan lepas ni akan jadi gunung terus :P (berangan bukan main lagi)

ehem,,, sambil2 tu boleh la tolong click DI SINI  untuk menambahkan peluang saya cashout cepat2. 

insyaallah dah genap RM100.00 and dah cashout nanti saya akan buat mini GA untuk para blogger. 

stay tuned ok!

p/s: hari ni tetiba rajin update sampai 2 kali sehari. tak pernah dibuat lagi. meuhehehe



Jalan-jalan cari bag untuk BFF

Assalamualaikum.

Kalau hari ni buat wordless monday boleh tak? kikiki.. sebabnya?

I don't have any idea too merapu meraban dengan ayat gramatis dalam entry kali ini :p

ohh,,, btw.... hari ini ialah hari jadi my bff. not boyfriend forever lah. best friend forever. baru betul :)

hello everyone. say hi to this awesome girl :) 
love u so much Madarita binti Ahmat


Happy 22nd my dear best friend forever and after!

ok, sempena hari jadi beliau, saya dan rakan2 yang lain berpakat untuk hadiahkan beg tangan. tong2 duit pergi beli dekat Jusco taw. punya lah sayang

Kami pun terjah tempat2 ni untuk survey beg yang paling cantik untuk dihadiahkan. 

Esprit, Guess, Mango, Charles & Keith, Primavera, Voir, Padini, Hush Puppies... huhu memang banyak. sampai lenguh kaki den. 

snap2 beberapa gambar beg yang dirasakan cantik dan sesuai. 


VOIR - RM 146.00


VINCI - RM 139.00


SEED- RM 129.00


VINCI - RM 135.00

Memang rambang mata nak pilih sebab semuanya cantik2 belaka. aku pun rasa macam nak borong satu je. muehehehe.

so, lepas buat keputusan yang bernas dan telus akhirnya kami setuju untuk beli beg ini.

tadaaaa.....


SEED - dark blue (dalam pic nampak macam light blue sebab pencahayaan kot)

kenapa pilih beg ni? sebabnya I like this colour. mihmih. bukan I je ok. kawan yang lain pun sama. 

the colour of this bag very striking, cheerful, and very very very suitable for Madarita.

dan yang paling tak disangka, kami dapat 20% dis lagi. fuyooo! memang terbaik lahh.

lepas ni boleh borong bag di Padini banyak2. kikiki. 

hadiah ini akan dihantar by hand oleh saya dan rakan saya tepat pada jam 8.30 malam di hadapan rumah beliau. tunggguuuuu ye sayang!


p/s : wanita dan bag sememangnya tak boleh dipisahkan!



Wednesday, 13 March 2013

Followers ke-500

Assalamualikum.

masa awal berblogging dulu nak dapat 10 followers pun susah.

sekarang,, dah ada kemajuan sikit.

selepas 7 bulan dalam dunia ni, followers dah 500 orang. fewwww!


walaupun tak sampai ribu2 lagi,, tetap bangga dengan blog sendiri :) masih ada yang sudi singgah dan baca entry yang tak seberapa.

terima kasih kepada rakan blogger semua. jasa anda amat dihargai. love you soo much <3 hehe


p/s : aim untuk dapat 1000 followers sebelum bulan 8 ni! insyaallah :) usaha tangga kejayaan





Monday, 11 March 2013

Birthday Giveaway Nur Alja

Assalamualaikum. It's monday again!

seminggu tak buka blog. entry pun dah berhabuk. huhu. sorry ya,,, tak boleh elakkan diri dari kesibukan yang melampau akibat suka buat kerja last minute... siapkan 4 report dalam seminggu... yeahh!

dari melalut banyak2,, mari kita join segmen daripada Nur Alja. actually segmen ni dah berjalan minggu lepas and.... saya merupakan salah satu sponsor nye. hikhik. sape yang nak dapat topup free,, meh2.. join..

sebelum tu kena la buat entry dulu dan tepek banner cute mutet ni di blog anda ok.


Photobucket

selamat bersegmen....

oh ya.... nak tahu apa hadiah menarik bakal menanti anda semua? sila check di SINI  

nantikan kemunculan entry2 baru dari saya. muahaha. bajet glamour ja





Saturday, 2 March 2013

Giveaway by kak ain & snow

Assalamualaikum

Selamat berhujung minggu semua :)

Saya je yang kena kerja hari ni. hukhuk.

Apa2 pun, meh join GA ni beramai. Hadiah sangat comels and awesome. Kalau lah boleh menang alangkah indahnya hidup ni. awww!


klik banner untuk join ok!


Tak adalah tamak sangat sampai nak semua hadiah kan. tapi kalau snow nak bagi semua pun, apa salahnya. keke. berangan je lebih. :p

dapat salah satu daripada berpuluh hadiah tersebut pun dah kira bersyukur sangat.

Tapi kenapa saya mesti and wajib menang? sebabnya....

  1. Rose merupakan salah satu peminat Seohyun sejak WGM lagi.
  2. Bekas ahli persatuan Pengakap. (tapi tak berkesempatan untuk ambil exam Pengakap Diraja) huhu
  3. Follower snow yang ke 75, likers yang ke 93.
  4. Pengumpul sejati tudung and keychain2 yang comel.
Done! antara 4 sebab tersebut, 2 antaranya boleh kebetulan sama dengan snow. bila bukak fb n blog snow, memang dapat detect yang snow sangat minat ngan seohyun. banyak betul gambar dia. hihi. 


Due date tak tahu lagi bila. akan diberitahu kemudian.

Hadiah untuk dimenangi :


  1.  tudung bawal 2 tone
  2.  korean keychain
  3.  teddy keychain
  4.  teddy bear
  5.  hadiah misteri 

So, tunggu apa lagi. jom terjah blog http://sayhyeanis.blogspot.com/ untuk menang hadiah yang super bestttt ni!

bubye ^_~




Jalan-Jalan Terengganu - Part 2

Assalamualaikum.

Finally, after 1 month... JJT part 2 is coming. muehehehe

Lambat sungguh mengupdate jalan-jalan yang dah hapak berhapuk ni.

tak baca part lagi? tak apa... baca di SINI ok  ^_~

Tanpa membuang masa lagi. Here we go...

Selepas melawat ke Muzium Terengganu... kami berempat ke sini :

1) Masjid Kristal untuk solat zuhur.


alamak.... siapakah gerangan lelaki tu yer? 


subhanallah. cantik sangat :) pertama kali ke sini



2) Masjid Putih untuk solat asar


semua serba putih. cantik dan tenang di sini


sempat bagi ikan-ikan ni makan dulu


panas ke? or tengah bagi tabik. i pun tak sure. bhaha


3) Terengganu Equistrian Resort (TER). 100 M je dari Masjid Putih

ingat nak pergi main bowling yang super exclusive dekat TER. tapi ramai orang. so kami just pusing-pusing area sini. cantik, nyaman n besttt untuk ambil wedding pic :p muehehe

 
nampak tak kat belakang tu ada orang main polo? memang tunggu dia datang dekat baru snap. keke


kuda ni malu-malu bila kena pegang dengan perempuan cantik.
tah2 kuda jantan tak. keke


I? tak berani la nak pegang. ni jela yang mampu :)


adik and kawan2 nya



sesi panjat-memanjat untuk sampai ke puncak. tak tinggi mana pun. tapi sempat jugalah tergelincir.


 4) Masjid Kayu


5) Masjid Hadhari



ok, tamat sudah pengembaraan dan jalan-jalan di terengganu. sangat best. tak puas sebab banyak lagi tempat yang belum di jelajah. insyaallah satu hari nanti akan ke sini lagi. tapi dengan family pula la yerr. hehe

till we meet again :)




bye2!

Friday, 1 March 2013

Power Rangers lah sangat...

Assalamualaikum

Aku ingat aku cukup power macam Power Rangers bila buat Microsoft Office Word...

kalau nak kena fire datang la dekat...buahahaha

but... not really. 

read and follow the insrtuction below:

  1. SORT paragraph B - F with ascending order
  2. bold the word XML
  3. change the fonts 
  4. bla bla bla...

soalan yang aku dapat tentang MS WORD, yang aku ingat boleh jawab dengan bantuan power rangers...

arahan pertama je dah fail! kuangkuang

nganga kejap...apa tu SORT? tak ada pun dalam word. penat cari tak jumpa pun (aku fikir masa exam)

Arahan pertama tak jawab, tak boleh pergi arahan kedua n seterusnya... kena ikut step by step.

at last, berkat bantuan copy & paste... aku hentam. tak jumpa SORT kat mana...

itu cerita semalam, masa tengah exam...

hari ni??

aku dah jumpa kat mana SORT tu....

yeahh!! itu pun dia... kotak warna merah

jumpa pun. huhu


uhuk... kenapa masa exam IT semalam aku tak jumpa benda ni. haishhh.

Nasib baik lulus...

Kalau fail gara-gara benda ni.... Mahu aku nangis 3 hari 3 malam. hee??