NUFFNANG

Monday, 29 October 2012

Modal Buang Air Kecil - RM 9.00 !

Agak tragis dan geli2 juga tajuk entry kali ini. haha. tapi jangan salah faham pula ye. entry kali ini tak ada kena mengena dengan bayaran public toilet yang semakin mahal. sekali masuk kena 30 sen. grr....kalau banyak2 kali masuk, mau bankrupt daku! 

Mesti korang semua pelik kan. macam mana lah nak buang air pun kena pakai modal. biasanya kalau nak kencing pergi jelah tandas terus kan.. ni nak siap bermodal bagai.. haisshh. musykil? begini ceritanya... kekeke

Pada suatu hari di pagi rabu yang cerah, daku dan adik daku telah pergi ke Hospital Sultan Ismail, JB dengan menaiki motor kesayanganku. tak ada duit beli kereta, motor je yang ada. hehe. tapi bukan pergi merempit ea. kami tunggang dengan cara yang paling berhemah sekali. tujuan utama - buat medical checkup.

pon pon...

Sampai sana dalam 9.30 gitu... orang punya lah ramai. sampai parking pun tak ada dah. huhu nasib juga la kami naik motor, senang sikit menyelit. turun je motor terus besesak-sesak pargi kaunter pertanyaan. sebenarnya ni first time daku buat medical checkup. hihi. tu yang blur kejap :p

Daku : cik, tumpang tanya, nak buat medical checkup kat mana ye?
Petugas : nak buat medical checkup bukan kat hospital cik, tapi dekat klinik pesakit luar atas bukit.
Daku : Haa,, klinik atas bukit? kat mana tu...tak tahu la

Dengan muka blur, daku pun keluar la dari hospital cari klinik yang petugas tu cakap. selepas berpusing-pusing hampir 10 minit akhirnya jumpa juga tempat yang dimaksudkan. hek eleh, dekat je sebenarnya dengan hospital.. nampak sangat tak pernah jejak H.S.I. kuang kuang kuang.

Dah lepas register tu semua, daku pun bersiap sedia masuk ke bilik no.10 untuk diperiksa. macam biasa . mula2 check berat, tinggi, mata. then tiba-tiba nurse tu cakap, "dik, pergi tandas kat sebelah & buang air kecil dalam botol nie ok". daku pun terus ternganga "haaaa, dalam 2 botol nie? biar betul, saya tak boleh nak kecing ni nurse. huhu."


2 botol ok, bukan 1. huhu

Walaupun tak ada keinginan, tapi terpaska juga la. dah lepas beberapa minit, hasilnya tetap sama. tak boleh nak keluar juga. (erkkk jangan geli ye. hehe) akhirnya daku ke cafe untuk beli air mineral and sandwich dengan harapan lepas ni boleh ke tandas la.


            

air mineral : RM 1.50
sandwich  : RM 3.50
total          : RM 5.00


Tunggu punya tunggu, hampir setengah jam juga la lepas melesapkan segala makanan dan air ke dalam perut. tapi....still sama. huwaa cam nak nangis je ke kat situ. apa punya susah la nak buang air kecil ni. adik daku dah boring je tunggu lama2. tak ada pilihan lain, kena makan benda lain pulak lepas ni! macam azam 2013 la pula bunyi nya ye. muehehehe. ke cafe sekali lagi dan beli item di bawah


         

ice lemon tea : RM 2.00
buah tembikai : RM 2.00
 total              : RM 4.00

Lepas setengah jam lagi, barulah perasaan yang membuak-buak untuk ke tandas tu tiba dengan sendirinya. hehe. fuh,, berpeluh seyhh. satu jam kot duduk dekat situ. orang lain semua dah habis balik kot. nurse tu pun sampai tegur "lamanya nak tunggu awak hantar specimen ni kat saya balik" kaka.     nasib baik dapat nurse sporting..ingatkan boleh siap hari ni. tapi, tak boleh. huwaaaa! x-ray dekat klnik tu rosak, so kena pergi klinik pasir gudang lak. spesimen tu lagi 2 minggu baru boleh dapat. next appoinment dengan doktor was 7/11/2012. mana sempat, daku ada kat Negeri 9 masa tu. dengan perasaan hampa daku pun keluar dari situ and terus call ayah. 

At last, daku wat medical checkup dekat Hospital Penawar, pasir gudang. 2 jam dah siap semua. walaupun kena keluar duit sikit, tapi nak wat macam mana. salah sendiri, sapa suruh wat medical checkup lambat2 kalau nak guna cepat. (bukan pakai duit sendiri sebenarnya. ayah bagi, pun complain juga ke).  muehehe.

Moral of the strory : jangan jadi macam daku ye. kalau nak wat medical checkup tu, prepare awal-awal ok. borang, surat tawaran kerja/belajar jangan lupa bawa. haa,,, lagi satu, sebelum keluar minum air banyak-banyak. tak adalah jadi macam diriku ini. nak buang air kecil kena modal RM 9.00 dulu and tunggu 1 jaam. grrrr..


# terlepas nak tenguk cerita AKU TERIMA NIKAHNYA sebab busy ke hulur ke hilir buat medical  checkup.


8 comments:

aTieYusof Family said...

Lucu plak akak baca entry ni...:)
senyum2 sorang dibuat nya..hehe..

PILOT LOVER said...

betul tu..kita pun tak suka bila time kat klinik or hospital lah pulak tak boleh nak kencing kan..memang lawak..heheh ^_^

Tracey said...

Hahaha XD rasa lucu dgan entri ini :)

Meow Aizawa said...

alamak.. terliur tgk tembikai tuuuuu... huhu

lady scooter said...

kih3... sampai 2 botol! selalunya diorg pakai sebotol je...

roslita thalib said...

serik dah nak pergi lepas ni. kekeke

roslita thalib said...

umm itu la. tapi yang satu botol tu dia nak sikit je. tapi yang sikit tulah tak boleh nak keluar. hehehe

prog muten said...

Kami pembekal strip ujian kehamilan dan ovulasi dengan harga yang murah tetapi berkualiti.
Kami menjual secara runcit pukal dan dropship.
Harga serendah RM1.00/pcs.
Lebih banyak anda beli, lebih DISKAUN kami beri
Untuk keterangan lajut lawati blog shop kami:
http://kit-ujian-kehamilan-murah.blogspot.com/