NUFFNANG

Wednesday, 31 October 2012

Cari dia sampai dapat.

Hai, selamat pagi. 

Jam sekarang sudah menunjukkan angka 3.54 a.m. and i am still terjaga dan tak tidur dari tadi lagi. orang lain agaknya dah mimpi sampai ke bintang sambil buat peta dekat bantal masing-masing. wakaka.

apa yang daku buat malam-malam ni? tenguk korea, gayut dalam talipon or berangan? semua salah. benda tadi tu daku dah buat awal-awal. hehe. ummm,,, daku tengah main game ni.


siapa pernah main game ni sila angkat jari. muehehe.

oh yeaaa?? ada pulak korang kisah kan. hehe. sebenarnya daku bukan lah gila sangat nak main game ni sampai sanggup bersengkang mata. tak sanggup wehh. baik buat taik mata, lagi best kan. mana tau boleh mimpi kahwin dengan putera raja. alangkah indahnya duniaku ini. gagaga (berangan je lebih) hihihi. 

Actually i am trying to finish up my assigment yang dah terbengkalai hampir beberapa minggu. lagi 17 hari kena hantar. walawehh..please, help me. 3 assigmnet pula tu. kalau satu tak hapa lah juga kan. tapi my brain dah tak boleh nak digest lagi. idea dah kering kontang. tak tau nak taip apa. thats why la daku main game word search. kononnya la boleh cerna balik minda tu. tapi hampeh, makin pening ada la... 

susah betul nak cari. kalau korang semua perasan, ada satu perkataan yang sampai sekarang tak jumpa. mana tah dia sembunyi. nak main sembunyi ibu pula pagi-pagi ni ye. surrender lah "rind" weyhh.. dah tak sanggup nak cari lagi. daku dah angkat bendera putih pun tak nak keluar juga ea. ngada-ngada betul lah. kalau bagi choki-choki agaknya keluar tak? hahaha. (apa yang aku melalut pagi-pagi ni). jangan sampai kedai esok mereng sudah :p

nak sambung buat kerja. memang jadi mata panda lah lagi berapa jam ni. badan minta tidur (penat dan ngantuk), tapi mata tak boleh nak lelap. sebab baru lepas pekena nescafe pagi-pagi buta. arggghhhh

# ada sesiapa boleh tolong carikan "rind" ? kekeke.

Monday, 29 October 2012

Modal Buang Air Kecil - RM 9.00 !

Agak tragis dan geli2 juga tajuk entry kali ini. haha. tapi jangan salah faham pula ye. entry kali ini tak ada kena mengena dengan bayaran public toilet yang semakin mahal. sekali masuk kena 30 sen. grr....kalau banyak2 kali masuk, mau bankrupt daku! 

Mesti korang semua pelik kan. macam mana lah nak buang air pun kena pakai modal. biasanya kalau nak kencing pergi jelah tandas terus kan.. ni nak siap bermodal bagai.. haisshh. musykil? begini ceritanya... kekeke

Pada suatu hari di pagi rabu yang cerah, daku dan adik daku telah pergi ke Hospital Sultan Ismail, JB dengan menaiki motor kesayanganku. tak ada duit beli kereta, motor je yang ada. hehe. tapi bukan pergi merempit ea. kami tunggang dengan cara yang paling berhemah sekali. tujuan utama - buat medical checkup.

pon pon...

Sampai sana dalam 9.30 gitu... orang punya lah ramai. sampai parking pun tak ada dah. huhu nasib juga la kami naik motor, senang sikit menyelit. turun je motor terus besesak-sesak pargi kaunter pertanyaan. sebenarnya ni first time daku buat medical checkup. hihi. tu yang blur kejap :p

Daku : cik, tumpang tanya, nak buat medical checkup kat mana ye?
Petugas : nak buat medical checkup bukan kat hospital cik, tapi dekat klinik pesakit luar atas bukit.
Daku : Haa,, klinik atas bukit? kat mana tu...tak tahu la

Dengan muka blur, daku pun keluar la dari hospital cari klinik yang petugas tu cakap. selepas berpusing-pusing hampir 10 minit akhirnya jumpa juga tempat yang dimaksudkan. hek eleh, dekat je sebenarnya dengan hospital.. nampak sangat tak pernah jejak H.S.I. kuang kuang kuang.

Dah lepas register tu semua, daku pun bersiap sedia masuk ke bilik no.10 untuk diperiksa. macam biasa . mula2 check berat, tinggi, mata. then tiba-tiba nurse tu cakap, "dik, pergi tandas kat sebelah & buang air kecil dalam botol nie ok". daku pun terus ternganga "haaaa, dalam 2 botol nie? biar betul, saya tak boleh nak kecing ni nurse. huhu."


2 botol ok, bukan 1. huhu

Walaupun tak ada keinginan, tapi terpaska juga la. dah lepas beberapa minit, hasilnya tetap sama. tak boleh nak keluar juga. (erkkk jangan geli ye. hehe) akhirnya daku ke cafe untuk beli air mineral and sandwich dengan harapan lepas ni boleh ke tandas la.


            

air mineral : RM 1.50
sandwich  : RM 3.50
total          : RM 5.00


Tunggu punya tunggu, hampir setengah jam juga la lepas melesapkan segala makanan dan air ke dalam perut. tapi....still sama. huwaa cam nak nangis je ke kat situ. apa punya susah la nak buang air kecil ni. adik daku dah boring je tunggu lama2. tak ada pilihan lain, kena makan benda lain pulak lepas ni! macam azam 2013 la pula bunyi nya ye. muehehehe. ke cafe sekali lagi dan beli item di bawah


         

ice lemon tea : RM 2.00
buah tembikai : RM 2.00
 total              : RM 4.00

Lepas setengah jam lagi, barulah perasaan yang membuak-buak untuk ke tandas tu tiba dengan sendirinya. hehe. fuh,, berpeluh seyhh. satu jam kot duduk dekat situ. orang lain semua dah habis balik kot. nurse tu pun sampai tegur "lamanya nak tunggu awak hantar specimen ni kat saya balik" kaka.     nasib baik dapat nurse sporting..ingatkan boleh siap hari ni. tapi, tak boleh. huwaaaa! x-ray dekat klnik tu rosak, so kena pergi klinik pasir gudang lak. spesimen tu lagi 2 minggu baru boleh dapat. next appoinment dengan doktor was 7/11/2012. mana sempat, daku ada kat Negeri 9 masa tu. dengan perasaan hampa daku pun keluar dari situ and terus call ayah. 

At last, daku wat medical checkup dekat Hospital Penawar, pasir gudang. 2 jam dah siap semua. walaupun kena keluar duit sikit, tapi nak wat macam mana. salah sendiri, sapa suruh wat medical checkup lambat2 kalau nak guna cepat. (bukan pakai duit sendiri sebenarnya. ayah bagi, pun complain juga ke).  muehehe.

Moral of the strory : jangan jadi macam daku ye. kalau nak wat medical checkup tu, prepare awal-awal ok. borang, surat tawaran kerja/belajar jangan lupa bawa. haa,,, lagi satu, sebelum keluar minum air banyak-banyak. tak adalah jadi macam diriku ini. nak buang air kecil kena modal RM 9.00 dulu and tunggu 1 jaam. grrrr..


# terlepas nak tenguk cerita AKU TERIMA NIKAHNYA sebab busy ke hulur ke hilir buat medical  checkup.


Friday, 26 October 2012

Salam AidilAdha

Assalamualaikum :)




Bestnya tenguk orang balik kampung beraya dengan sanak-saudara. huhu, jelez taw. nasib baik la family dok sini juga. kalau tak memang confirm nangis. muehehe.. yang tak dapat cuti kerja tu jangan sedih-sedih ok. sebab saya pun kena kerja juga..sobsob.. kesian kan.

Salam Aidiladha. tetap senyum walaupun kena kerja :)





Saturday, 6 October 2012

SEGMEN E'RAZ FADLI : BLOGWALKING

Masih belum terlambat rasanya kalau join segmen dari saudara E'RAZ FADLI ni. tarikh tutup penyertaan pun sudah dilanjutkan sehingga 8 oktober 2012 jam 8 pagi.

Jom ramai-ramai sokong blog saudara E'RAZ di SINI. mana tau dapat kenal-kenal dengan blogger yang lain. hehe



Blogwalking sangat penting sebab dapat tambah kenalan baru kan :) 

Oktober gembira

Assalamualaikum

Minggu pertama bulan Oktober, tersangat lah sibuk dengan tugas kampus dan kerja-kerja yang lain. Nak buka blog pun tak sempat. kesian betul. kepada followers yang baru tu, sorry ye lambat jengah dan follow anda semua. insyaallah ada masa nanti saya akan blogwalking korang sampai lebam. hehe.

Alhamdulillah, sudah setuju terima pelantikan jawatan kerja yang baru :) harap semua berjalan dengan lancar nanti.bulan depan pergi kursus di port dickson. yehaaa...boleh cuti sekali ( angan-angan jela kan ) haha




Tak sabar rasanya nak rasa pengalaman pertama kerja kerajaan. senang ke susah ea. huhu. ada rasa takut. tapi teruja lebih la. hehe. tak sangka pula boleh dapat tawaran ni. rezeki saya kot. dan berkat doa daripada ayah dan mak yang tak pernah putus. semoga boleh terus tetap di sini. Amin